Artikel Marketing Extreme
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u in een crisis extra geld kunt verdienen en verdienen

werk zoeken

Als mensen in de buurt zeggen “crisis is een tijd van kansen”, klinkt dat als een aanfluiting. Waar hebben jullie het over? Elke crisis maakt ons leven ongemakkelijk, duurder en onvoorspelbaarder. Alleen masochisten houden oprecht van de crisis, maar we moeten nu werken en leven.
Tijdens de crisis verschijnen er echt nieuwe niches, en via deze kun je proberen, zo niet je financiële situatie te verbeteren, wat niet erg mogelijk is vanwege de sprongen in de dollar en de euro, dan in ieder geval niet verslechteren.
Geld verdienen in een crisis
Ten eerste: idealiter zou u natuurlijk moeten proberen uw salaris in vreemde valuta te krijgen. Officieel is het onmogelijk om op het grondgebied van Rusland een salaris in vreemde valuta te ontvangen en worden salarissen nergens geïndexeerd. Maar dergelijke bedrijven bestaan. Allereerst is het IT. Hier hebben werkgevers simpelweg geen keus. Als de salarissen niet worden geïndexeerd, gaan alle Russische programmeurs graag naar het buitenland. Maar je kunt niet meteen programmeur worden. Hier zijn aanvullende vaardigheden en opleiding nodig.
Het tweede verhaal is alles wat met de farmaceutische industrie te maken heeft. Deze sector groeit nu, als je iets op de boerderij vindt, zal je inkomen groeien en worden geïndexeerd. Omdat onze mensen dol zijn , vooral “gelukspillen”, die als het ware overal bij helpen. Bovendien hebben we dit jaar epidemieën van varkens en gewone griep.
Waar kun je bij een crisis extra geld verdienen
het internet
Het hele bedrijf haastte zich naar het internet, wat betreft de habitat. Was een klassieker offline – opende een online winkel. Iedereen moet meer verkopen en klanten behouden. Dit kan niet meer op een normale manier, maar er is duidelijk een groot publiek op internet en in het algemeen is duidelijk hoe ermee te werken. Daarom, als je goed bent in het beheren van Facebook-pagina’s, of goed bent in SMM, of klaar bent om het te leren (er zijn veel cursussen) – ga je gang. Specialisten in SMM, CEO, online winkels zijn nu meer dan ooit nodig.
Toegegeven, het zal moeilijk zijn om zonder enige ervaring te beginnen – er zijn nu veel potentiële SMM-specialisten, dus ze nemen liever een persoon met een portfolio en succesvolle projecten.
Beginnen
Verder: hoewel iedereen zegt dat er een crisis is in de startup-markt, is dit niet waar. Er was een crisis toen onze investeerders niet begrepen wat ze met het geld moesten doen, en westerse investeerders vertrokken. Nu zijn startups erg aantrekkelijk: door de wisselkoers van de roebel kunnen buitenlanders heel goedkoop een aandeel kopen.
Dus om een ​​startup te starten, vooral als u een ingenieur of programmeur bent, en zijn aandeel aan een buitenlandse investeerder te verkopen, is dit het juiste moment. Het is waar dat de behoeften zijn veranderd: nu is er veel vraag naar alle startups op het gebied van geneeskunde, op het gebied van robotica, militaire technologie, landbouw en nieuwe energie.
Als je een specialist bent op deze gebieden, is alles in orde, doe je project, ontwikkel het parallel met vast werk. De kans op een succesvolle verkoop van de inzet is erg groot. Maar je hoeft niet die onderwerpen aan te pakken waar iedereen de afgelopen jaren door geobsedeerd is – al deze sociale netwerken, muziekdiensten, leeszalen, aanbevelingsdiensten, niemand heeft het nodig. Maak ook geen boodschappers – hun tijd is verstreken, het is niet langer in de mode.
Internetgerelateerde projecten
Er is veel vraag naar Russische specialisten bij Aziatische bedrijven. Dit zijn projecten die verband houden met internet, bijvoorbeeld dezelfde Ali Baba. Wie hebben ze nodig? Grassroots-specialisten: bijvoorbeeld callcentermedewerkers. Of degenen die producten van de Chinese kaart vertalen – onthoud al deze memes met automatisch vertaalde productbeschrijvingen op Ali-express. Het is duidelijk tijd dat iemand ermee omgaat. Daarom, als je Chinees en Russisch kent, heb je uitstekende mogelijkheden om accountmanager van een site te worden of geld te verdienen als vertaling.

Veiligheid
Tegen de achtergrond van recente gebeurtenissen staat iedereen aan de veilige kant. Daarom, als u iets kunt doen op het gebied van informatiebeveiliging, van bankpassen tot de beveiliging van internetdomeinen, is er veel werk voor u – het hele bedrijf probeert op veilig te spelen.
Online onderwijs
Een enorm gebied van mogelijkheden voor deeltijdbanen in het onderwijs. Tijdens een crisis proberen mensen meestal hun kapitalisatie te verhogen. Ze beginnen hun opleiding af te maken waar ze op school en op het instituut geen tijd voor hadden. Daarom is er in feite veel vraag naar alle specialisten die met online onderwijs te maken hebben – zelfs niet naar middelen in het algemeen, maar naar individuele specialisten. Vreemde talen, alle trainingen voor persoonlijke groei, alles met betrekking tot het pompen van individuele vaardigheden – we leren coderen, verkopen, onderhandelen, dezelfde SMM.
Als u iets kunt leren, is dit het juiste moment.
Tegelijkertijd is het beter om niet te proberen het proces zelf te organiseren – het zal moeilijk zijn om klanten te vinden. Er zijn aggregators waarin verschillende docenten worden verzameld, dit is waar je moet opstaan ​​en je moet registreren. Dit is een behoorlijke parttime baan, en als je serieus aan de slag gaat – een normaal hoofdinkomen.
Bloggen
Nu is alles wat met de zogenaamde “budgeteconomie” te maken heeft enorm populair: we leren koken, we pompen thuis de pers, we maken schoonheid, we zorgen voor ons gezicht, we verven ons haar. De bloggers die deze cursussen op YouTube geven, hebben tot enkele miljoenen views per dag en hebben met succes geld verdiend aan hun nuttige landbouwvaardigheden door middel van advertenties of sponsoring.
Als je prachtige taarten bakt of mooie poppen naait, of honderd life-hacks kent over hoe je thuis een cool kapsel kunt maken, en er plezier aan beleeft om erover te praten en het op je mobiele telefoon te filmen, kan dit een behoorlijk inkomen opleveren. Ik kan natuurlijk niets garanderen, want het hangt allemaal van jou af. Maar soms levert het zoveel geld op dat het hoofdinkomen overbodig wordt.
Trainingen over relaties
Interessante crisistrend
En nog een interessante crisistrend: we zien dat leeftijdskandidaten – “vrolijke gepensioneerden”, vooral advocaten en accountants, weer in trek zijn.
Kleine en middelgrote bedrijven worden steeds moeilijker. Ze hebben geen geld voor dure specialisten die snel nieuwe klanten zullen opleveren, en gepensioneerden hebben vaak de nodige kennissen onder andere van dezelfde soort in de juiste bedrijven. Vaak huren ze voor een beperkte periode een paar uur per week een accountant in, bijvoorbeeld om een ​​bedrijf voor te bereiden op een belastingcontrole. Ze krijgen minder betaald en gepensioneerden zijn blij, want anders blijven ze alleen met hun pensioen zitten. Bovendien beginnen werkgevers zich te realiseren dat gepensioneerden geweldige werknemers zijn. Ze waarderen hun werk, doen alles zorgvuldig en verantwoord, niet zoals studenten, die ook vaak worden aangenomen voor laagbetaalde functies.

Succes!

https://www.vindazo.be