Artikel Marketing Extreme
Image default
Marketing

Hoe ideeën en onderwerpen te vinden voor je bedrijfsblog

Het schrijven van een blog kan in het begin heel spannend zijn, maar ongeacht hoe weinig je schrijft, 1 (één) keer per week of elke dag, op den duur komt elke blogger wel eens zonder een onderwerp te zitten. En juist, hoe harder je probeert om op ideeën te komen, hoe lastiger het wordt om er eentje te vinden. Stress gaat jouw creativiteit juist de mist in doen gaan. Volgens Spanishwriterpro zijn er tal van mogelijkheden en ideetjes die je goed opweg kunnen helpen. Hieronder sommen we enkelen op.

Inspiratiebronnen voor je blog

  1. Eén van de belangrijke bronnen van inspiratie, om onderwerpen te vinden voor je blog, kan echt je eigen leven zijn. Kijk echt als eerste naar je eigen leven, je ervaringen, je gedachten over bepaalde onderwerpen die jouw boeien. Wat daarbij heel goed gaat helpen is herkenning door de lezer. Je lezers kunnen vaak dezelfde ervaringen hebben en kunnen je verhalen dan interessant en herkenbaar vinden. Simpele dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen kunnen een inspiratie vormen voor het schrijven van blogs en dan kunnen levenservaringen lezers echt ook soms op weg helpen en interessant zijn.
  2. Ook gewoon zitten met pen en papier en opkomende ideeën neerpennen, kan een grote hulp zijn. Belangrijk bij deze manier is dat je direct ideeën neerpent, zodra ze in je opkomen. Wacht niet tot een ander moment. Door veel bezigheden kun je de ideeën weer kwijtraken, zeg maar vergeten. Dus heb altijd iets bij de hand om mee te kunnen schrijven. Als het niet pen en papier is, kan het ook gewoon je telefoon zijn, waarbij je gebruik maakt van je notitie-icoontje. Bewust brainstormsessies op touw zetten kan daarbij ook helpen. Schrijf dan op wat boven water komt.
  3. Met Google Trends, Buzzumo.com, Quora kun je ook heel wat verzamelen. Er zijn tal van sites met flink wat mogelijkheden. Google Keyword Planner of Ubersuggest zijn allemaal sites die jou heel veel artikelen kunnen aanleveren waarvan je gebruik zou kunnen maken en die ideeën kunnen geven over wat te schrijven voor je blog. Je typt gewoon een sleutelwoord in, waarin je geinteresseerd bent, en er verschijnen tientallen artikelen. Het is per slot van rekening geheel gratis. Een grote hulp of niet…?
  4. De zogenaamde ‘writing prompts’ kunnen ook hierbij een hulp zijn. Het zijn woorden of opdrachten die de basisvormen van een blogpost. Je kunt ze heel makkelijk vinden op Google.
  5. Bezoek zoveel als mogelijk ook fora waar je doelgroep graag op zit en ga na welke vragen en onderwerpen de mensen bezighouden. Je kan dan iets gaan schrijven over die onderwerpen. Je zult wel zeker je eigen idee hebben over de reacties en onderwerpen en daar schijf je omheen. Facebook is dan ook een handige manier om ideëen te genereren. Kijk waar mensen op reageren, vragen over hebben en selecteer dan onderwerpen voor je blogpost.
  6. Het lezen van kranten artikelen kan een grote inspiratiebron vormen. Er kunnen onderwerpen verschijnen, die je kunnen prikkelen tot nadenken en je echt kunnen inspireren.
  7. Een hele handige tip is het plaatsen van een zoekfunctie op je blog. Dat creëert de mogelijkheid dat lezers onderwerpen gaan zoeken via je blog en zo vergaar jij dan ook ideeën om over te gaan schrijven.