Artikel Marketing Extreme
Image default
Dienstverlening

Incasseren

Als bedrijf zul je wel vaker het probleem tegenkomen dat een klant zijn rekeningen niet betaald. Dit is natuurlijk niet fijn voor jouw als bedrijf. Hier bestaat echter wel een oplossing voor, een incassotraject kan ervoor zorgen dat de klant zijn rekeningen alsnog betaald. Je kunt namelijk bovenop de originele factuur een extra rekening naar de achterstallige klant sturen die hij moet betalen. Dit wordt ook wel buitengerechtelijke incassokosten genoemd. Deze incassokosten zijn eigenlijk bedoeld voor de kosten die jij als bedrijf oploopt als je een openstaande factuur moet innen. Maar wanneer kan jij als bedrijf incassokosten inzetten? En wat zijn ze precies.

Incassokosten

Als een rekening van jou niet op tijd wordt betaald kun jij kosten oplopen door brieven te sturen of een incassobureau in te zetten. Deze kosten worden wettelijke of buitengerechtelijke incassokosten genoemd. Afhankelijk of deze door een rechter zijn toegezegd of niet.

Incassobrief

Een incassobrief is een brief die gestuurd wordt om aan te geven dat je tot een bepaalde datum hebt om je openstaande rekening te betalen. Deze brief is nodig om aan te geven dat je wettelijk op de hoogte bent van je openstaande schuld. De kosten van een incassobrief worden direct bij het versturen van een incassobrief erbij gerekend.

Deurwaarder

Een deurwaarder wordt ingezet als op meerdere incassobrieven niet wordt reageert. Een deurwaarder is een openbare ambtenaar dus hij heeft de wettelijke bevoegdheid om een betaling af te dwingen. Dit kunnen zij doen door beslag leggen op inkomsten, je loon of salaris en nog veel meer.

Heb jij hulp nodig met het opzetten van een incassobrief? Bundel heeft veel ervaren specialisten die je kunnen bijstaan met incasseren. Neem dus vrijblijvend contact op met Bundel

https://bundel.nl/Incasseren/