Artikel Marketing Extreme
Image default
Financieel

Ethereum Nieuws: Beurzen Wenen en Singapore omarmen Bitcoin en Ethereum

De Beurs van Wenen en de Singapore Exchange warmen zich op voor cryptocurrency.

 

De Vienna Stock Exchange, of Wiener Börse, is uitgegroeid tot de derde “officiële gereglementeerde markt” wereldwijd om een Bitcoin (BTC) product op de lijst te zetten.

De beurs plaatste 21 Aandelen in AG’s Bitcoin en Ethereum (ETH) exchange-traded products (ETPs), ‘ABTC’ en ‘AETH’, op 1 september.

Lokale investeerds kunnen nu makkelijker in ethereum en bitcoin handelen

Thomas Rainer, head of development van de Wiener Börse, benadrukte dat de plaatsing “ervaren, lokale investeerders” toegang geeft tot de voordelen die een aandelenmarkt kan bieden aan crypto-handelaren, waaronder “gecontroleerde, gereguleerde en transparante handel met real-time informatie en veilige afwikkeling via hun reguliere makelaars.”

Hany Rashwan, de chief executive van 21Shares, benadrukte dat de plaatsing van de aandelen op de Wiener Börse betekenen dat de Bitcoin ETP’s nu beschikbaar zijn voor alle drie de ‘DACH’-landen – Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

“We zijn blij om te delen dat Bitcoin nu overal toegankelijk is voor zowel retail als institutionele beleggers in de hele DACH-regio.”

Hij voegde eraan toe: “Buiten de DACH-regio biedt geen enkele andere jurisdictie wereldwijd zo’n uitgebreide en ruime toegang tot Bitcoin”

In juli werden ook 21Shares’ Ethereum en Bitcoin ETP’s toegelaten tot de lijst op de XETRA-referentiemarkt van Deutsche Boerse, die meer dan 90% van de Duitse aandelentransacties en ongeveer 30% van de Europese ETF-handel organiseert. In minder dan twee jaar sinds de uitbreiding, heeft 21Shares meer dan $ 100 miljoen aan activa onder beheer weten te verzamelen.

Ethereum en bitcoin prijsindexen nu ook op singapore exchange (SGX)

In een andere impuls aan de institutionele adoptie van cryptocurrency, Singapore Exchange (SGX) heeft aangekondigd dat het prijsindexen voor Bitcoin en Ethereum zou aanbieden in samenwerking met het Britse cryptodatabedrijf CryptoCompare.

Hoewel de indexen SGX-gebruikers niet in staat stellen om cryptocurrencies te verhandelen, kunnen de prijsfeeds worden gebruikt door andere Singaporese bedrijven die BTC- of ETH-producten op een manier willen lanceren om de prijsschommelingen van de crypto-activa in realtime te volgen vanuit een vertrouwde bron.

“Naarmate de wereld zich snel beweegt in de richting van digitalisering in de creatie en accumulatie van rijkdom, worden digitale activa steeds meer overgenomen door beleggers,” zei Simon Karaban, SGX’s hoofd van de index diensten.

 

Voor meer Ethereum Nieuws ga naar crypto Benelux

https://www.cryptobenelux.com/ethereum-nieuws/