Artikel Marketing Extreme
Image default
Financieel

3 problemen met persoonlijke leningen

Er kan een moment in je leven komen dat je geld moet lenen. Misschien heb je een huisreparatie die je niet kunt uitstellen, of heb je geld nodig om meubels te kopen voor je nieuwe huis. U overweegt misschien een persoonlijke lening af te sluiten, vooral als u geen huis heeft om tegen te lenen (of genoeg eigen vermogen om tegen te lenen).

Een persoonlijke lening kan een slimme manier zijn om te lenen. Maar let op deze valkuilen bij persoonlijke leningen.

1. Het kan zijn dat u meer moet lenen dan u nodig heeft

Bij sommige persoonlijke leningen kunt u slechts € 1.000 lenen. Maar velen hebben een hoger minimum – overal in de marge van € 2.500 tot € 5.000, afhankelijk van de geldschieter. De logica is dat als een geldschieter het proces van het controleren van uw kredietwaardigheid en het opstellen van leningpapieren doorloopt, het bedrag dat u leent hoog genoeg moet zijn om het de moeite waard te maken.

Nu als u een aanzienlijk bedrag moet lenen, is een minimum persoonlijke lening wellicht geen probleem. Maar wat als u slechts een lening van € 750 nodig heeft voor een aankoop bij Decathlon bijvoorbeeld? Dan werkt een persoonlijke lening mogelijk niet voor u.

2. De kosten kunnen hoog zijn

Als je een persoonlijke lening afsluit, betaal je niet alleen rente over het geleende bedrag. Je kunt ook aan de haak komen voor dure vergoedingen. Veel persoonlijke leningen komen met opstartkosten, die kredietverstrekkers opleggen voor het doorlopen van de procedures om een lening aan te gaan. Sommige producten zijn nou eenmaal duur waardoor kopen of afbetaling een optie zou kunnen zijn in plaats van een persoonlijke lening. Denk bijvoorbeeld aan een cv ketel op afbetaling.

De opstartkosten voor persoonlijke leningen verschillen per kredietverstrekker. Sommigen rekenen misschien een lagere vergoeding van 1%. Of u kunt 5% (of zelfs meer) betalen.

Het goede nieuws is dat kredietverstrekkers u over het algemeen deze kosten in uw lening laten opnemen in plaats van u te verplichten ze vooraf te betalen. Maar dat betekent nog steeds dat u meer moet lenen en meer moet betalen dan u zou willen.

3. U kunt vast komen te zitten met een hogere rente dan u zou willen

Een belangrijk verkoopargument voor persoonlijke leningen is dat de rente die u betaalt over het bedrag dat u leent, over het algemeen veel lager is dan de rente. u betaalt met een creditcard. Maar dat betekent niet dat alle persoonlijke leningen concurrerende rentetarieven bieden. Als uw credit score niet in de beste staat is, zou u een hogere rente kunnen krijgen — een die niet veel lager is dan wat een creditcard in rekening zal brengen.

Veel mensen wenden zich tot persoonlijke leningen wanneer ze contant geld nodig hebben, en het mooie van persoonlijke leningen is dat ze de neiging hebben om snel te sluiten, wat betekent dat u uw geld vaak binnen enkele dagen na de aanvraag kunt krijgen. Bovendien kunt u met persoonlijke leningen om welke reden dan ook geld lenen. Maar voordat u er een krijgt, moet u de kleine lettertjes lezen en ervoor zorgen dat u begrijpt hoe persoonlijke leningen werken en waarvoor u zich aanmeldt. En kijk ook rond, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een redelijk goede deal krijgt.

Ons team van onafhankelijke experts heeft de kleine lettertjes doorgenomen om vind de geselecteerde persoonlijke leningen die concurrerende tarieven en lage kosten bieden. 

 

https://spaarbuidel.nl/minilening/