Artikel Marketing Extreme
Image default
Financieel

Dingen die kredietverstrekkers graag zien in uw kredietrapport

Verstrekkers zoeken naar bepaalde belangrijke zaken in uw kredietrapport. Hier zijn er een paar.

Als kredietverstrekkers beslissen of ze u moeten goedkeuren voor financiering, kijken ze naar uw kredietrapport. Dit rapport beschrijft uw leengeschiedenis en kredietverstrekkers gebruiken het om te beoordelen of u waarschijnlijk een verantwoordelijke lener bent die zijn of haar rekeningen op tijd zal betalen.

Op basis van wat ze in uw rapport zien, zullen kredietverstrekkers besluiten u geen lening te verstrekken of de informatie gebruiken om de rentevoet te bepalen die u moet betalen. Let dus goed op de tips die staan op https://zonder-bkr-lenen.com/ om een zo goed mogelijk rapport aan te leveren.

Dus, waar letten kredietverstrekkers op wanneer ze uw kredietgeschiedenis controleren? Hier zijn drie dingen die kredietverstrekkers graag zien op uw kredietrapport.

1. Een lange geschiedenis van verantwoord lenen

Uitleners houden niet van veel onzekerheid, en ze willen niet gissen of u uw rekeningen zult betalen. Als gevolg hiervan willen ze voldoende bewijs zien dat u al heel lang verantwoordelijk bent voor uw kredietwaardigheid. Kredietverstrekkers zullen veel meer geneigd zijn om zaken met u te doen als u een kredietgeschiedenis van tien jaar hebt dan wanneer u er maar zes maanden van heeft.

Niet alleen dat, maar kredietverstrekkers willen ook zien dat u een mix van verschillende soorten krediet heeft kunnen verwerken, inclusief doorlopende schulden, zoals creditcards waarvoor u leent en terugbetaalt en opnieuw lenen – evenals leningen op afbetaling waarvoor u een vast bedrag leent en betalingen doet volgens een vast schema.

Om geldschieters blij te maken, houdt u oude kredietrekeningen open zodat uw kredietgeschiedenis langer is, en probeert u een mix van verschillende soorten leningen af te sluiten in plaats van alleen creditcards voor alles te gebruiken. En onthoud: ze waarderen de verantwoordelijkheid — dus houd uw rapport vrij van grote en kleine fouten, waaronder late betalingen, executies, inbeslagnames of veroordelingen tegen u.

2. Veel beschikbaar krediet

Een van de vreemde dingen van kredietverstrekkers is dat ze graag leningen verstrekken aan mensen die al voldoende toegang hebben tot krediet — en ze houden er niet echt van om leningen te verstrekken aan mensen met een heel weinig krediet.

Dit komt niet alleen tot uiting in het feit dat kredietverstrekkers u geen lening zullen geven als u niet veel kredietgeschiedenis heeft, maar het wordt ook een probleem als u uw kredietlimiet hebt bereikt kaarten. Wanneer u te veel op uw kaarten rekent, schaadt u uw krediet gebruiksratio – een verhouding die wordt berekend door het gebruikte krediet te delen door het beschikbare krediet.

Uitleners willen dat u ten minste 70% van uw tegoed beschikbaar heeft op uw creditcards. Dus als u een limiet van € 1.000 heeft, zou u geen saldo van meer dan € 300 moeten hebben. Als uw saldo hoger is, zal dit uw credit score en uw reputatie bij kredietverstrekkers schaden, en zal lenen moeilijker zijn. Wilt u nog meer van deze handige weetjes? Bekijk dan https://leningmetbkr.com/. Hier vertellen ze meer over dingen waar u op moet letten om een zo goed mogelijke score te hebben/krijgen. 

3. Een gedeelte met vragen met een paar vragen vermeld

Als u kredietverstrekkers vraagt naar de mogelijkheid om een lening te krijgen, controleren kredietverstrekkers uw kredietwaardigheid om u details te geven over de leningsvoorwaarden en om te beslissen of ze u willen lenen. Wanneer geldschieters uw kredietwaardigheid controleren, kunnen ze een zacht onderzoek of een hard onderzoek doen. Zachte vragen komen vaker voor wanneer u gewoon aan het rondkijken bent en nog niet klaar bent om formeel een lening aan te vragen, terwijl harde vragen meestal plaatsvinden wanneer u daadwerkelijk een aanvraag voor een nieuw krediet indient.

Harde vragen worden vermeld in een speciale sectie op uw kredietrapport en blijven maximaal twee jaar in uw rapport staan. Kredietverstrekkers houden er niet echt van om te veel harde vragen te zien, omdat dit hen nerveus maakt dat je gaat lenen en niet in staat zult zijn om al je nieuwe verantwoordelijkheden te vervullen.

Om ervoor te zorgen dat kredietverstrekkers het lege onderzoeksgedeelte zien waar ze de voorkeur aan geven, moet u voorkomen dat u te veel nieuw krediet tegelijk aanvraagt.

Probeer uw kredietrapport aantrekkelijk te maken voor kredietverstrekkers

Nu weet u enkele van de belangrijkste dingen waar kredietverstrekkers op letten bij het controleren van uw kredietwaardigheid. Door uw rapport aangenaam te maken voor kredietverstrekkers, wordt uw financiële situatie verbeterd doordat u toegang krijgt tot krediet tegen gunstige voorwaarden. Doe dus de moeite om uw tegoeden laag te houden, uw betalingen op tijd te doen en niet te veel krediet in één keer aan te vragen, zodat kredietverstrekkers zullen genieten van wat ze zien.

https://leningmetbkr.com/leningen/850-euro-lenen/