Artikel Marketing Extreme
Image default
Woning en Tuin

Een goede keuze is een olijfgroene muur!

Ben je op zoek naar een leuke kleur voor op je muur? In de woonkamer of in de slaapkamer? In dit artikel vertel ik over een Olijfgroene muur, wat kun je er mee doen, welk gevoel straalt dit uit en met welke kleuren kun je deze olijfgroene muur nog meer combineren en welke stijlen kun je gebruiken of maken met deze kleur. 

Wat is Olijfgroen?

Een olijf heeft van zichzelf verschillende kleuren, maar in de meeste gevallen is deze groen. Als je echt goed op de kleur let en het staaltje Olijfgroen pakt, is de kleur groen met een gele ondertoon. Je hebt veel verschillende kleuren van Olijfgroen. De kleur kan weer meer naar geel toe tonen, dan krijg je bijna Okergeel. Olijfgroen kan ook juist meer naar het bruine toe neigen, dan noemen ze deze kleur Olijfbruin. 

Welk gevoel geeft Olijfgroen?

Veel mensen houden van kleuren die veel met de natuur te maken hebben. Daarvan is Olijfgroen er eentje van en daarom is de kleur ook veel gekozen! In tijden van Corona hebben mensen veel stress en spanning ervaren, waardoor er veel mensen op zoek gingen naar een kleur die rust uitstraalde. Omdat Olijfgroen een mooie natuurlijke kleur heeft, is de kleur makkelijk te combineren en kun je al snel een mooi jungle achtig effect krijgen wanneer je deze met bamboe elementen combineert. 

Hoe combineer ik Olijfgroen?

Olijfgroen is met veel verschillende kleuren te combineren. Je kan de kleur ook combineren met andere tinten van Olijfgroen. Een mooie combinatie met Olijfgroen is bijvoorbeeld ook rood en geel, zo benadruk je de energie van de Olijfgroene muur. Wanneer je de Olijfgroene kleur combineert met neutrale kleuren zoals zwart, wit of beige creëer je een natuurlijke sfeer. Je kan er ook voor kiezen om alleen olijfgroene planten in huis te plaatsen, dit verdrijft angst in huis.