Artikel Marketing Extreme
Image default
Sport

De trampoline voor jong en oud

De trampoline voor jong en oud

De Trampoline is een voorwerp wat je in de tuin kunt zetten voor jong en oud. Het is ook echt een sport waarmee je conditie kunt opbouwen. Zo is het goed voor de spieren, maar ook belast je jouw ruggenwervel minder Doordat het zo leuk om te doen is bevordert het ook de moed om af te vallen. Het is een intensieve activiteit die ook nog eens leuk is en een echte aanrader voor mensen die een paar kilo kwijt willen. Je moet er geen wonderen van verwachten, want je traint ook echt je spieren en dat weegt ook mee. Daarnaast ervaren ook veel mensen een betere hand oog coördinatie en een balans in het lichaam.  Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je het met regelmaat doet en niet zo sporadisch een keer. Maar daar is het natuurlijk ook wel leuk genoeg voor!

Enkele aandachtspunten

Bij 5top bieden we je een aantal tips waar je op kunt letten bij het kopen van een trampoline. Naast de draagkracht staat er vaak ook een advies bij vanaf welke leeftijd je ze kunt gebruiken. Houd dit advies dan ook aan, want dit heeft te maken met de veiligheid. Je kunt er ook voor kiezen om een net te spannen om de trampoline heen. Zo kan niemand buiten de trampoline vallen en daardoor verklein je de kans op een blessure. 

Ook is het handig om op het formaat te letten. Je wil immers niet dat het de hele tuin in beslag neemt. Echter als je met veel mensen er van wil genieten dan is een grotere trampoline wel aan te raden. Een ander punt waar je op kunt letten is de stiknaden. Hoe meer deze er in zitten, hoe veiliger het toestel vaak is. Dit moet je natuurlijk niet zwart wit zien, want het heeft ook te maken met de vulling van de buitenrand.