Artikel Marketing Extreme
Image default
Marketing

Het belang van goede content op een website of webshop

In bezit zijn van goede content is een belangrijk onderdeel van elke website, want elk bedrijf of website heeft goede content nodig om relevant te blijven. Relevant blijven is iets wat elk bedrijf wilt, dus dan is goede content hebben belangrijk, dus het belang van goede content is er wel. Content is belangrijk op elk platform je hebt namelijk altijd nieuwe en goede content nodig voor platformen als Instagram, YouTube en Facebook. Je kunt natuurlijk altijd ook nog op andere platformen adverteren. Je zou namelijk ook kunnen adverteren op een platform die wat kleiner is, maar veel gebruikers heeft die in jouw doelgroep vallen.

 

Dit is op zich ook wel redelijk effectief, omdat je dan nog steeds een groot deel van jouw doelgroep aanspreekt. Het ligt ook wel een beetje aan je doelgroep, want als je doelgroep heel specifiek is kun je beter voor een kleine site gaan met veel gebruikers van jouw doelgroep, maar als je een hele algemene doelgroep hebt, zoals boodschappen dan kun je eigenlijk wel overal adverteren. Want iedereen gaat naar de supermarkt, dus het maakt dan ook niet uit of je gaat adverteren op bol.com of op tweaker.net. Bol.com heeft eigenlijk wel alle categorieën, maar tweakers is meer gericht op technologie, maar het maakt dus niet uit waar bijvoorbeeld Albert Heijn gaat adverteren, want hun doelgroep zit op beide sites. Je kunt online nog veel meer lezen over content marketing. DoubleSmart biedt de online marketing diensten ook aan.

Soorten content

Er zijn veel verschillende soorten content waaruit je kunt kiezen. Ze kunnen allemaal helpen met de promotie van je bedrijf of website. Het eerste voorbeeld van content is een audioboek, dit kun je doen als je doelgroep hier vooral geïnteresseerd in is. Daarnaast kun je ook blogs schrijven voor je doelgroep, dit is ook een goede manier om in contact te komen met je doelgroep. Podcasts kun je ook doen als je doelgroep hier veel naar luistert. In de podcast kun je je producten promoten, zodat de potentiële klanten hiervan op de hoogte zijn. Je kunt ook presentaties geven over je producten, diensten of een presentatie over het bedrijf zelf.

 

Naast presentaties kun je ook foto’s gebruiken als content. Foto’s kun je op social media zetten met daaronder een goed passende tekst. Je kunt met de posts waar de foto’s in staan de klanten op de hoogte houden van de ontwikkelingen van het bedrijf. Video’s en vlogs zijn ook een goede mogelijkheid, hiermee kun je ook gemakkelijk klanten op de hoogte houden of je producten of diensten promoten. Social media posts zijn ook een populaire manier om te promoten. Je kunt ook een nieuwsbrief sturen. Hierin laat je de laatste ontwikkelingen weten aan de klant. Deze kun je dan vervolgens naar de klant sturen via de mail.

Templates

Naast het sturen van nieuwsbrieven kun je ook templates sturen, dit kan waardevolle content zijn. Je kunt ook een Ebook maken over het bedrijf, hierin laat je weten waar het bedrijf voor staat en tegelijk kun je ook laten weten wat je verkoopt. Infographics zijn ook een goede manier om informatie op een leuke en interessante manier te delen, dit heeft echt de potentie om veel aandacht te trekken. Naast een infographic kan je ook nog een webinar geven, reviews geven, tools gebruiken, quizjes en polls geven.