Artikel Marketing Extreme
Image default
Energie

Elektrische problemen rond het huis

U moet voorzichtig zijn met huishoudelijke elektra om uw veiligheid te garanderen. Elektrische problemen op uw thuiscircuit kunnen zich manifesteren als flikkerende lichten, hoge elektriciteitsrekeningen en beschadigde apparaten. Bedrading, computernetwerken en apparaten zijn allemaal elektrische systemen in uw huis. Elektrische problemen in uw huizen zijn onvermijdelijk omdat iedereen dagelijks afhankelijk is van elektriciteit. Sommige kamers werken mogelijk perfect met een druk op de knop, terwijl andere mogelijk defecte bedieningselementen of een groot aantal bedrading problemen hebben. Maakt u zich geen zorgen bij elektrische storingen in uw huis. Miljoenen mensen ervaren elektrische storingen in hun huizen. Maar hoe ga je hier veilig mee om en wanneer moet je een Elektricien Apeldoorn inschakelen als je in Nederland woont?

Defecte lichtschakelaars

Producten van mindere kwaliteit en slordig vakmanschap zijn vaak de oorzaak van tijdschakelaars die niet correct werken. In het geval van een nieuw verhuisd huis en schakelaars die helemaal niets lijken te activeren, kan dit een teken zijn dat de schakelaars zijn vervangen en de armaturen zijn verwijderd. Het kan ook een probleem zijn met het stopcontact, circuit of bedrading. Raadpleeg een elektricien als u problemen ondervindt met de schakelaars in uw huis. 

Problemen met de stroomonderbreker

Stroomonderbrekers zijn de eerste verdedigingslinie tegen schade veroorzaakt door overbelasting of kortsluiting in huis. De stroomonderbreker onderbreekt de stroom wanneer hij een fout detecteert. Dit waarschuwt u voor elektrische problemen. Stroomonderbrekers die af en toe uitschakelen, voorkomen oververhitting en branden veroorzaakt door overbelasting. Stroomonderbrekers die herhaaldelijk uitschakelen, betekenen grotere problemen bij de hand. Continu geactiveerde stroomonderbrekers zijn niet alleen een probleem op zich; ze zijn ook een teken van andere elektrische problemen in huis.

Elektriciteits pieken en -dalingen

Ondanks hun tegenstrijdige definities, zijn pieken en dalen nauw verbonden met dips in elektrisch vermogen. Pieken worden veroorzaakt door een stroompiek op hoogspanningslijnen, waardoor de stroom die door de stopcontacten van uw huis stroomt, toeneemt. Apparaten zoals televisies worden vaak snel in- en uitgeschakeld tijdens pieken.

Wanneer elektronica herhaaldelijk wordt blootgesteld aan een stroomstoot, neemt hun levensduur drastisch af. Overspanningen zijn soms onvermijdelijk door blikseminslagen, fouten van elektriciteitsbedrijven of beschadigde hoogspanningslijnen. Zorg ervoor dat uw apparaten beschermd zijn tegen schade veroorzaakt door overspanningen. U moet een elektricien bellen als uw apparaten nog steeds regelmatig pieken. Een dip of een sag zit in dezelfde familie als een stijging, maar ze gedragen zich anders. Wanneer de elektrische spanning zakt of daalt, zijn er brown-outs – sporadische dalingen in de elektrische stroom die de lichten dimmen en snel herstellen.