Artikel Marketing Extreme
Image default
Marketing

Eisen aan led gevelreclame

Veel bedrijven willen graag hun logo op de gevel van het bedrijfspand. Je kan dan kiezen voor losse LED letters  om je bedrijfsnaam te spellen. Dit is echter wel de oude stijl van LED. Met kan ook kiezen voor een LED lichtbak. Dat is eigenlijk de vervanging van de traditionele lichtbak waar met TL verlichting in de bak heeft en op de lexaan of kunststof plaat die er voor zit is dan met folie het bedrijfslogo geprint. Dit is echter een heel statische vorm van reclame maken.

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen om als LED gevelreclame een digitaal bord te gebruiken. Dit digitaal bord is eigenlijk een LED videowall. Dit houdt in dat het een LED wall is waar niet alleen een statisch  logo op vertoond kan worden maar dat er dus ook bewegende beelden op getoond kunnen worden. Hierdoor krijgt het een veel dynamischere uitstraling.

Led gevelreclame

Bewegende beelden trekken sowieso veel meer de aandacht dan stilstaande beelden of een logo.

Een bijkomend voordeel is dat men snel kan inspelen op actuele gebeurtenissen. Men kan bijvoorbeeld actuele acties op de led gevelreclame gaan vertonen of bijvoorbeeld vacatures kenbaar maken. De communicatie met klanten kan dus veel beter met een led reclamebord dan met een standaard lichtbak.

Als men kiest voor led gevelreclame moet men wel een aantal eisen in het achterhoofd houden. Zo mag het led scherm niet te fel staan en geen overlast veroorzaken. Niet voor vogels maar ook niet voor bestuurders die langs het led bord rijden. Neem contact op met de gemeente om te kijken of zij nog aanvullende eisen hebben als een vergunning bijvoorbeeld.