Artikel Marketing Extreme
Image default
Onderwijs

bibliotheek uitleensysteem

Moderne mensen verlangen een modern bibliotheek uitleensysteem

Wie vandaag de dag nog steeds denkt dat er in een bibliotheek alleen maar boeken worden uitgeleend heeft de afgelopen decennia ongetwijfeld geen bibliotheek bezocht. Tegenwoordig zijn het volwaardige kenniscentra, waar leden met veel meer verschillende mediavormen dan alleen maar boeken kennis kunnen maken. 

Kortom, Nederlandse bibliotheken gaan volop met hun tijd mee. Maar geldt dat ook voor de automatisering in uw organisatie? 

Ook op dat gebied blijken bibliotheekbezoekers zo hun wensen te hebben. Daarbij geldt in het algemeen dat men een steeds hoger gemaksniveau verwacht. Is uw bibliotheek uitleensysteem er klaar voor om aan dat soort wensen tegemoet te kunnen komen?
 

Een bibliotheek uitleensysteem dat de werkdruk verlicht

Voor de ontwikkeling van een nieuw bibliotheek uitleensysteem werkt Dialoc ID nauw samen met tal van verschillende bibliotheken in de hele wereld. Die wereldwijde aanpak zorgt ervoor dat er vervolgens systemen ontstaan die perfect aansluiten op reeds bestaande workflows. Deze worden dankzij de inzet van een nieuw bibliotheek uitleensysteem van Dialoc ID doorgaans sneller en gemakkelijker. Het bijkomend voordeel daarvan is dat het personeel op de werkvloer meer tijd en mogelijkheden krijgt om concreet meer service aan de bibliotheekbezoekers te kunnen verlenen.

Kies voor RFID

Maakt u op dit moment nog gebruik van een uitleensysteem dat met de EM (elektromagnetische) technologie werkt, dan kunnen we gerust stellen dat dit systeem inmiddels ietwat verouderd is. De opvolger – RFID – is in veel moderne bibliotheken al volop in gebruik en biedt u tal van nieuwe mogelijkheden die bij EM ondenkbaar waren. 

Kiest u voor RFID, dan kunt u uw bezoekers onder meer voorzien van zelfscanterminals, zodat ze niet meer hoeven te wachten op de handmatige verwerking van uitleenitems. Aangezien Dialoc ID een ware specialist op het vlak van bibliotheekautomatisering is, kunnen we uw organisatie ook voorzien van bijvoorbeeld beveiligingspoorten, sorteer- en inventarisatiesystemen, pasprinters en intelligente boekenkasten.