Artikel Marketing Extreme
Image default
Marketing

Thuiswerkers blijven verbinden

De afgelopen jaren is het steeds normaler geworden om deels of volledig vanuit huis te werken. Dit is de afgelopen anderhalf jaar door de Covid-19 pandemie alleen maar toegenomen. Ook al zullen werknemers na de pandemie weer terug gaan naar kantoor, dit zal niet op het niveau zijn als voor de pandemie. Thuis werken brengt velen voordelen met zich mee maar het kan voor organisaties en bedrijven ook lastig zijn om de communicatie en sociale interactie tussen werknemers te blijven behouden. 

Het praatje bij het koffiezetapparaat 

Nu (deels) thuis werken steeds meer de norm wordt, zal de communicatie binnen bedrijven en organisaties moeten veranderen. Thuiswerken kan ervoor zorgen dat het sociale aspect binnen een bedrijf verloren gaat. Waar je op kantoor makkelijk naar een collega toeloopt of een praatje maakt bij het koffiezetapparaat gaat deze interactie verloren door het thuiswerken. Dit heeft dan ook plaats gemaakt voor de digitale koffie, maar dat mensen dit inplannen gebeurt helaas maar zelden. Dit terwijl deze kleine sociale interactie erg belangrijk kan zijn binnen een bedrijf of organisatie. Hier worden vaak ideeën uitgewisseld en komen innovaties tot stand.  

De toekomst 

Om deze sociale interactie ook in de toekomst te behouden waarbij (deels) thuiswerken de norm is, zal een andere manier van communicatie binnen een bedrijf of organisatie gecreëerd moeten worden. Een voorbeeld hiervan is community software. Community software maakt het mogelijk voor een bedrijf of organisatie om informatie te delen waarnaast werknemers of leden ook kennis kunnen delen, vragen kunnen stellen, samen kunnen werken en waar sociale interactie op een makkelijke manier digitaal mogelijk is.  

 

Community software kan specifiek ingericht worden voor jouw bedrijf of organisatie. Dit heeft het voordeel dat het aan de wensen en behoeften kan voldoen voor de gebruikers van jouw community platform. Zo zal het ene bedrijf of organisatie meer behoeften hebben aan een digitaal prikbord om belangrijke informatie te delen terwijl het andere bedrijf of organisatie meer wilt focussen op het vergeven van informatie en het organiseren van bijeenkomsten.  

Ben jij benieuwd wat community software voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Yard, digital agency in Utrecht, geeft antwoord op jouw vragen en helpt je bij het vinden van een passende oplossing.