Artikel Marketing Extreme
Image default
Bloemen

Gereedschap om uw tuin gezond en groeiend te houden

Elk jaar worden tuiniers overal geconfronteerd met bedreigingen voor hun tuinen en planten. Of je nu een kleine binnenplant hebt of een grote buitentuin, er zijn insecten, ziekten en andere bedreigingen die je planten kunnen schaden. Om ze tegen deze gevaren te beschermen, moet elke tuinier in een aantal gereedschappen investeren. Dit tuingereedschap zal u helpen uw tuin gezond en bloeiend te houden gedurende vele seizoenen. Om je bloemen en planten mooi te verzorgen moet je natuurlijk wel tuingereedschap kopen.

 

Hand Tools

Een tuin zou geen tuin zijn zonder het gereedschap waarmee u erin kunt werken. Handgereedschap is essentieel voor veel tuinwerkzaamheden. Je kunt handgereedschap gebruiken voor onkruid wieden, zaden planten en planten verwijderen, graven, en hakken en snijden. In een tuin vind je veel verschillende soorten handgereedschap die in veel verschillende behoeften voorzien. Hier zijn enkele van de meest gebruikte handgereedschappen in de tuin. – Cultivator: Een cultivator is een tuinvork die u helpt de grond los te maken en te beluchten om hem voor te bereiden op het planten van zaden of planten. U kunt een cultivator ook gebruiken om onkruid te verdelgen en te bestrijden. – Handvork of hark: Een handvork is een tuinvork met lange tanden die je in de grond duwt. Een handhark heeft kleine tanden met brede koppen die goed werken om de grond los te maken en te beluchten en tegelijkertijd onkruid en puin te verwijderen. – Schoffel: Een tuinschoffel is een breed, plat gereedschap met een scherpe rand. Een schoffel is een zeer nuttig gereedschap om onkruid te bestrijden, omdat de scherpe rand door de grond snijdt en de wortels van het onkruid afbreekt. – Spade: Een spade is een ander soort graafwerktuig dat lijkt op een brede schop met korte steel. Een spade wordt vaak gebruikt om plantgaten te graven voor bollen of kleinere planten, of om zoden door te snijden om een nieuw tuinbed te maken.

 

Lichten

Een sikkelvormige zeis, of “lichten”, is een gereedschap dat oorspronkelijk uit Nederland komt. Het wordt gebruikt voor het oogsten van gras of andere niet-houtachtige planten. De lichten is geen maaier. Terwijl een maaier het gras op of onder de grond maait, maait een lichten de planten op of boven de grond. Een lichten is een handmatige maaier en heeft geen mechanisch aangedreven roterende messen, riemen of wielen. Hij bestaat uit een lang blad en een lange steel die met een scharnierpunt aan het blad is bevestigd, met een horizontale steel die met een T-vormige steelbeugel aan de lange steel is bevestigd. De lichten bewegen in een grote cirkel en worden in een rechte lijn geduwd door de persoon die het gereedschap gebruikt. Terwijl de lichten in een grote cirkel bewegen, moet de persoon die de lichten vasthoudt zich in een rechte lijn achter het blad bewegen.

 

Houwelen

Een handgesmede tuinschoffel, of “houwelen”, is een gereedschap dat zijn oorsprong vindt in Nederland. Een houwelen wordt gebruikt om de wortel van onkruid af te snijden en te rooien. Een houwelen is geen gereedschap om onkruid te hakken. Het is een gereedschap dat wordt gebruikt om de grond rond planten schoon te maken en de grond te breken zonder wortels door te snijden. Een houwelen wordt gesmeed uit één stuk staal. Het blad wordt gevormd door één plaat staal samen te smeden en om te vouwen, en vervolgens opnieuw te smeden en te vouwen. Een houwelen heeft een lange, slanke, rechthoekige kling die naar beide uiteinden taps toeloopt. Het lemmet wordt in één richting geslepen, met de rand weg van degene die het gereedschap gebruikt. De houwelen is een licht gereedschap met een lang lemmet en korte steel, dat vooral wordt gebruikt voor het doorsnijden van de wortels van onkruid, het rooien en keren van de grond, en het breken en losmaken van de grond.

 

Schoppen en graafmachines

Een standaardschop is een essentieel tuingereedschap. Het is een geweldig gereedschap voor het graven van gaten voor het planten, het verplaatsen van grond van de ene plaats naar de andere, en het verwijderen van onkruid. Een schep kan ook worden gebruikt om dingen als zand, grind en stenen te verplaatsen. Er zijn veel verschillende soorten scheppen voor verschillende doeleinden, waaronder scheppen om te graven, te spitsen, op te tillen en te laden. In de tuinbouw is een schop een handgereedschap dat bestaat uit een breed, plat blad dat aan een handvat is bevestigd. Het blad is meestal van staal en heeft een houten of glasvezel handvat. De meest voorkomende soorten scheppen zijn de spade, de rondsnede en de vierkante. Andere soorten scheppen zijn de cultivatorschop, de randschop, de tuinklauw, de troffel en de turfin. Een turfin is een speciaal soort schop met een zeer lange steel en een kromming aan het einde van het blad.

 

Snoeigereedschap

Snoeien is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor planten in je tuin. Snoeien is het gecontroleerd afsnijden van de takken of stengels van een plant. Het wordt gebruikt om de groei onder controle te houden, dode of stervende delen te verwijderen, of om planten vorm te geven. Het meest gebruikte snoeigereedschap is een handsnoeischaar. Andere snoeigereedschappen zijn snoeizagen, takkenscharen en snoeimessen. Er zijn veel verschillende soorten snoeigereedschap voor verschillende doeleinden. Snoeischaren worden gebruikt voor kleinere planten en struiken. Snoeizagen en takkenscharen worden gebruikt voor grotere takken en ledematen. Snoeimessen worden gebruikt voor het knippen van bloemen en het oogsten van fruit en groenten. Verschillende soorten planten vereisen verschillende snoeitechnieken. Fruitbomen kunt u bijvoorbeeld op elk moment van het jaar snoeien. Maar rozen moet u snoeien voordat ze bloeien en terwijl ze nog in rust zijn.

 

Schoffelaars en cultivatoren

Een cultivator is een tuinvork die u helpt de grond los te maken en te beluchten om hem voor te bereiden op het planten van zaden of planten. Een cultivator werkt ook goed om onkruid op te breken en te bestrijden. Een wiedgereedschap is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om onkruid te verwijderen. U kunt een wiedgereedschap gebruiken om onkruid uit de grond of van tussen de planten te graven of te hakken. Er zijn veel verschillende soorten wiedgereedschap, waaronder schoffels, troffels, cultivators en schoppen. Een onkruidhark is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om onkruid te verwijderen tussen rijen planten of in een tuinbed. Een onkruidhark heeft een lange steel en dicht bij elkaar geplaatste tanden. Een onkruidhark is een geweldig gereedschap voor mensen met rugklachten, omdat het gemakkelijk te gebruiken is en minder bukken en knielen vereist dan andere onkruidverdelgers.

 

Conclusie

Een tuin zou geen tuin zijn zonder het gereedschap waarmee u erin kunt werken. Er zijn veel verschillende soorten handgereedschap die in veel verschillende behoeften voorzien. Of u nu een handvork, een handhark, een handspade of een handcultivator nodig hebt, er is zeker een stuk tuingereedschap dat perfect bij u past. En zoals altijd is het belangrijk om goed voor uw tuingereedschap te zorgen. Maak het goed schoon en berg het op, dan gaat het lang mee.

https://www.tuingereedschapshop.nl/