Artikel Marketing Extreme
Image default
Mobiliteit

Welke onderdelen komen aan bod tijdens je scooter theorie

Het maken van je scooter theorie-examen is natuurlijk best spannend en zeker als je dit voor de eerste keer doet. Of je nou weken tussen de theorieboeken hebt gezeten of je examen op dezelfde dag van je theoriecursus bij TheoriePro.nl maakt, een goede voorbereiding is alleen maar goed. Om je nog een beetje extra voor te bereiden, lees je hier wat je kan verwachten tijdens je scooter theorie-examen en wat je daarna verder te wachten staat.

Voorafgaand aan het examen

Je hebt de eerste stap naar je scooterrijbewijs gezet, door je aan te melden voor je scooter theorie. Je zal spoedig een mail ontvangen met alle benodigde informatie over je theoriecursus zoals op welke dag(en) je op locatie aanwezig moet zijn voor het bespreken van theorie, wat de kosten voor het volgen van de cursus en wanneer het examen plaats zal vinden. Tijd om aan de slag te gaan dus.

Tijdens het examen

Op het theorie-examen voor je scooter moet voorbereid zijn om 44 van de 50 vragen correct te beantwoorden binnen een half uur zodat je kan slagen. Het examen bevat 40 vragen over een aantal diverse wetten en verkeersregels en wat deze inhouden. De overige 10 vragen gaan over verschillende verkeerssituaties, waarin jij met behulp van jouw kennis over verkeerswetten tot het veiligste en verstandigste antwoord te komen. Het examen bevat zowel meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en vragen waar je een bijbehorend getal moet invullen.

Je theorie-examen gehaald. Wat nu?

Nadat je je scooter theorie-examen succesvol hebt gehaald, ontvang je een CBR theorie certificaat. Dit certificaat is geldig voor 18 maanden. Vervolgens kan je je aanmelden voor scooter praktijklessen om je scooter praktijkexamen kan halen. Daar zit wel aan vast dat je minimaal 16 jaar moet zijn om deel te kunnen nemen aan een praktijkcursus voor je scooter. Wanneer je je praktijkexamen niet binnen 18 maanden hebt behaald, moet je het scooter theorie-examen opnieuw behalen voor een nieuw theoriecertificaat.