Artikel Marketing Extreme
Image default
Media

7 tips voor webdesign om uw site te laten opvallen

Een van de beste dingen van de Web 2.0- en sociale-mediabeweging is dat het de toegangsdrempel heeft verlaagd om een online uitgever te worden, zodat bijna iedereen tegenwoordig online inhoud kan maken en publiceren. Maar wat onderscheidt u of uw site met zoveel informatie online? In dit artikel geven we je 7 tips om je site te laten opvallen en je te onderscheiden van andere webdesigners door de volgende technieken te gebruiken

Kies een thema

Het thema van uw website moet gebaseerd zijn op het type bedrijf dat u heeft. Als u bijvoorbeeld een bloemist bent, moet uw site een bloementhema hebben.

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, blijf er dan op je hele site bij. Dat betekent dat u vergelijkbare kleuren, lettertypen en afbeeldingen op uw pagina’s gebruikt.

Voeg uw logo toe

Een goede logo is een van de eerste dingen die mensen zien als ze uw website bezoeken, dus het is zeer zeker belangrijk om een goede indruk te maken. Een goed ontworpen logo kan helpen uw site te onderscheiden van de concurrentie en vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Hier zijn zeven tips voor het maken van een geweldig logo voor uw website:

 • 1. Houd het simpel. Een complex logo kan moeilijk te reproduceren zijn. Dus het is belangrijk om uw ontwerp schoon en eenvoudig te houden.
  2. Gebruik sterke kleuren. Met gedurfde kleuren valt uw logo op, maar zorg ervoor dat u kleuren gebruikt die passen bij uw algehele website ontwerp.
  3. Kies het juiste lettertype. Het lettertype dat u in uw logo gebruikt, moet gemakkelijk te lezen zijn en de toon van uw bedrijf weerspiegelen. 4. Vermijd clipart.

  Gebruik de sectie Over ons verstanding

  Het gedeelte Over ons is een van de belangrijkste onderdelen van uw website. Het is een kans om uw verhaal te vertellen, vertrouwen op te bouwen en te pronken met uw persoonlijkheid. Maar het is ook gemakkelijk om het verkeerd te doen. Hier zijn zeven tips om ervoor te zorgen dat uw sectie Over ons het doel bereikt.
  1. Houd het kort en krachtig.
  2. Gebruik sterke beelden.
  3. Wees authentiek.
  4. Vertel een verhaal.
  5. Focus op de klant.
  6. Gebruik call-to-action spaarzaam.
  7. Houd het regelmatig bijgewerkt

  Houd het eenvoudig en schoon

 

Een rommelige, drukke website is voor de meeste mensen een afknapper. Blijf bij een eenvoudig ontwerp met gemakkelijk leesbare tekst en duidelijke navigatie. Dit maakt uw site gebruiksvriendelijker en helpt u bezoekers langer op uw pagina te houden.

Gebruik een effectieve kopstructuur

Koppen zijn de manier waarop uw lezers door uw inhoud navigeren. Door een effectieve koppenstructuur te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw lezers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Hier zijn zeven tips om ervoor te zorgen dat uw koppen opvallen:
1. Houd het simpel. Houd het bij één of twee hoofdzoekwoorden per kop.
2. Wees duidelijk en beknopt. Kom snel ter zake en vermijd langdradig.
3. Gebruik zinvolle ankertekst. Wanneer u naar andere delen van uw site linkt, gebruikt u trefwoorden die de pagina waarnaar u linkt nauwkeurig beschrijven. Dit zal zowel zoekmachines als lezers helpen begrijpen waar ze op klikken.
4. Maak gebruik van witruimte. Door uw inhoud op te splitsen met veel witruimte, wordt het gemakkelijker te lezen en te verwerken.

Ondertitels en opsommingstekens opnemen

1. Houd je ontwerp eenvoudig en schoon.
2. Houd je aan een beperkt kleurenpalet.
3. Gebruik lettertypen die gemakkelijk te lezen zijn.
4. Neem negatieve ruimte op in uw ontwerp.
5. Gebruik beelden die relevant en van hoge kwaliteit zijn.
6. Wees strategisch met uw gebruik van CTA’s.
7. Zorg ervoor dat uw site responsive is.

Kies uit veelgebruikte lettertypen

verschillende lettertypen

We weten allemaal hoe belangrijk de eerste indruk is. En in het digitale tijdperk van vandaag is uw website vaak het eerste dat potentiële klanten van uw bedrijf zien. Het is dus vandaag de dag belangrijk om ervoor te zorgen dat uw site niet alleen up-to-date is, maar ook stijlvol en gebruiksvriendelijk. Hier zijn zeven tips om u te helpen een website te ontwerpen die uw bezoekers zal verbazen en ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer.

1. Houd het simpel. Een rommelige, drukke website zal mensen alleen maar afschrikken. Blijf bij een strak, minimaal ontwerp met gemakkelijk te navigeren pagina’s.
2. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit. De eerste indruk telt, dus zorg ervoor dat uw website er professioneel uitziet met afbeeldingen van hoge kwaliteit die uw merk goed vertegenwoordigen.
3. Let op typografie.

In Nederland

De gemiddelde aandacht spanne van een mens is 8 seconden. Dat betekent dat je 8 seconden de tijd hebt om een goede eerste indruk te maken op je websitebezoekers. Hier zijn 7 tips om ervoor te zorgen dat uw site opvalt:
1. Gebruik gemakkelijk leesbare lettertypen en kleuren die goed contrasteren met elkaar.
2. Houd uw ontwerp eenvoudig en overzichtelijk.
3. Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit die relevant zijn voor uw inhoud.
4. Zorg ervoor dat uw site responsive is, zodat deze er op alle apparaten goed uitziet.
5. Gebruik calls-to-action om uw bezoekers door uw site te leiden.
6. Voeg knoppen voor sociale media toe zodat mensen uw inhoud kunnen delen.
7. Optimaliseer uw site voor zoekmachines, zodat mensen u gemakkelijk kunnen vinden.

Nederland

Voor uw bedrijf

1. Houd het ontwerp van uw site eenvoudig en overzichtelijk. Hierdoor kunnen bezoekers zich op uw inhoud concentreren en niet worden afgeleid door het ontwerp zelf.
2. Gebruik kleuren die elkaar aanvullen en prettig zijn voor de ogen. U wilt dat bezoekers op uw site blijven en niet weggaan vanwege hoofdpijn.
3. Zorg ervoor dat uw tekst goed leesbaar is door duidelijke lettertypen en voldoende witruimte te gebruiken. Niemand wil zijn ogen spannen om kleine tekst te ontcijferen.
4. Gebruik afbeeldingen spaarzaam en alleen als ze waarde toevoegen aan uw inhoud. Te veel afbeeldingen kunnen een site er rommelig en druk uit laten zien.
5. Voeg call-to-action (CTA’s) toe aan elke pagina, zodat bezoekers weten wat u wilt dat ze vervolgens doen.

https://adsource.nl/website-laten-maken