wat is loopbaanbegeleiding?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de ideale taak te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn kwaliteiten optimaal. Een antwoord op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en lady´s.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur vakkundige loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gangbare tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de ordelijke rangschikking en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te bijstaan bij bewerkingen in uw leven. Heeft u moeite met aanpassingen in uw baan of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw job- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raad accompagneert u bij het vinden van een weerwoord op uw vraag. Kortom, met de aandacht loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een procesverloop bezorgt antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Heb ik recht op jobcheques als ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw loopbaancheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw termijn van verbrekingsvergoeding.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw loopbaancheque af te trekken van de belastingen.

Hoe zien jobcheques eruit?

Wij expliciteren dat u het fijn vindt om te narekenen of u in het bezit bent van een officiële jobcheque. De echte loopbaancheques kan u herkennen aan:

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan krijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

 Wat als ik mijn functie cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een loopbaancheque aan te vragen behoud u.

Hoe ziet een jobcoachingtraject eruit?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Kennismaking met uw loopbaan oefenmeester
Opheldering werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Doorspreken van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten samenstellen

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Terugkom-moment waarbij u tezamen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijdsbestek. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Ricocheren genomen acties, veranderingen, verbeterpunten.

Einddoelstellingen evalueren
Hervormingen doorvoeren

Heeft u na het jobbegeleidingstraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw coach voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u samen met uw coach welke fasen u voorts kunt nemen.

Stap voorwerpen

Stap 4

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Hoe kunt u zich overtreffen in uw baan, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u verlangt meer uit uw carrière halen. Maar hoe doet u dit?

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ZZP’ers, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen omtrent hun carrière en personeel die in hun opzeggingstermijn en tijdsbestek van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ambt test

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, eigenschappen , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende beroep voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de ideale kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft wat betreft uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u in een ander land dan België dat tot de EU of EER behoort?
Dan heeft u recht op loopbaanbegeleiding als u in Vlaanderen of Brussel werkt.

Met de jobcheques krijgt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het loopbaantraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens bekomt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De loopbaancheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/wat-heeft-u-als-werkgever-aan-een-carriere-coach/

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/wat-heeft-u-als-werkgever-aan-een-carriere-coach/