Artikel Marketing Extreme
Zakelijke dienstverlening

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een vorm van communicatie, die gebruikt wordt door organisaties. Bedrijfsfilms hebben een bepaald doel voor ogen, namelijk meer omzet en winst te genereren voor het bedrijf. Van deze films heb je meerdere varianten, zoals promotievideo’s, wervingsvideo’s, trainingsfilmpjes en informatieve video’s. Een film maken wordt veelal door de marketing- of communicatieafdeling van een bedrijf geregeld of het wordt uitbesteed aan professionele animatiebureaus, zoals Playforward.

Is een bedrijfsfilm hetzelfde als een reclamefilm?

Je ziet de termen bedrijfsfilm en reclamefilm wel eens door elkaar gebruikt worden. Hoewel beide termen bijna hetzelfde zijn, zit er een cruciaal verschil tussen de bedrijfsvideo en de reclamefilm. Laatstgenoemde stelt namelijk het merk van een product of dienst centraal waardoor de kijker het merk zal onthouden. Een bedrijfsvideo richt zich meer op het uitleggen van een product of dienst, waarbij de voordelen van zo’n product of dienst centraal staan. Een film voor een bedrijf kan bovendien ingezet worden voor zowel interne (business-to-business) als ook voor externe (business-to-customer) doeleinden.

Wat zijn de kenmerken van een goede bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm vertelt in een duidelijke video het verhaal van je bedrijf of product/dienst. Een goede film mag daarom eigenlijk niet ontbreken in je communicatieplan. Een gemiddelde bedrijfsvideo heeft een tijdsduur van drie á vijf minuten. Om je boodschap in zo’n korte tijd zo goed mogelijk over te brengen, heb je een goed script en plan van aanpak nodig. Daarom kun je het beste samenwerken met een professioneel bedrijf zoals Playforward, want er is een duidelijke opbouw in je video nodig om de kijker te overtuigen.

Verdere cruciale kenmerken van de bedrijfsfilm

Verdere belangrijke kenmerken voor een geslaagde film zijn:

  • Zorgen voor een positief gevoel bij de kijker
  • Van begin tot einde moet de video de kijker interesseren
  • Een professionele indruk bij de kijker achterlaten

Gelukkig kun je hiervoor vertrouwen op de professionals bij Playforward. Neem contact met hen op voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Voice over IP reseller worden

Outplacement Den Haag

Wat is het belang van een EBI inspectie van uw stookinstallatie?