Artikel Marketing Extreme
Artikel marketing

Fotografie door de jaren heen

Vandaag de dag als iemand een speciaal moment of gevoelens vast willen leggen, dan maakt men vaak een foto. Het voordeel hiervan is dat de foto eeuwig meegaat, aangezien de meeste foto’s tegenwoordig allemaal digitaal zijn (gemaakt door een digitale camera of smartphone). Tegenwoordig is het slechts een kwestie van één druk op de knop, maar hoe ging het proces van een foto maken vroeger in zijn werk?

Allereerst is het handig om te weten waar fotografie oorspronkelijk voor diende. Fotografie werd gezien als de opvolger van de schilderkunst. Ook wordt fotografie gezien als de voorloper van de film. De eerste foto werd gemaakt door Joseph Nicéphore Niépce in 1816.De foto werd gemaakt m.b.v. een doos met hierin een klein gaatje. Het licht viel via het kleine gaatje de doos in en zorgde voor het ontstaan van een afbeelding op de achterwand. Op de achterwand (in de doos) zat een lichtgevoelige plaat. Echter duurde het zo’n acht uur voordat er een foto gemaakt was.

In de jaren na 1816 vonden er veel ontwikkelingen plaats op het gebied van fotografie. Uiteindelijk vonden er een drietal doorbraken plaats rond 1840. De eerste doorbraak was een lichtgevoelig materiaal op basis van zilvernitraat. Zilvernitraat is vele malen gevoeliger voor licht en zodoende werd de sluitertijd van een foto teruggebracht van acht uur naar slechts enkele minuten. De tweede doorbraak was de Hongaarse Petzval lens die de sluitertijd nog verder verkortte. En de derde doorbraak was het gebruik van magnesium poeder. De fotograaf stak het poeder aan om zo de sluitertijd nog verder te verkorten naar slechts een fractie van een seconde.

In de jaren daarna zijn er nog veel ontwikkelingen geweest op het gebied van fotografie zoals het gebruik van negatieven (1930), gebruik van de donkere kamer om foto’s te ontwikkelen (1930-2000) en de introductie van kleurenfoto’s (1960). In 1940 werd de camera opnieuw uitgevonden in de vorm van spiegelreflex camera’s en in 2000 nogmaals, echter was het nu in de vorm van digitale camera’s. Met de komst van de fotografie is het niet verrassend dat er meer banen zijn ontstaan. Zo heeft men in de wereld van fotografie ook verschillende branches en specialisaties. Enkele voorbeelden hiervan zijn Event fotografie, portret fotografie en landschap fotografie. Portret- en landschap fotografie spreken redelijk voor zichzelf, maar wat is event fotografie eigenlijk?

Als u een duidelijk beeld wilt krijgen van event fotografie, bezoek dan de volgende website: www.remydeklein.com/

http://www.remydeklein.com

Gerelateerde artikelen

Taboe maakt plaats voor geluk.

Bijdragen aan de circulaire economie

Hoe vind je snel een tekstschrijver die bij je past?