Een lekker biertje vanuit een Amstel Fust

Een amstel fust is ander woord voor ton of vat, het is een cilindrische houten constructie van hout, metaal of kunststof. In een fust worden onder andere levensmiddelen in bewaard, ook worden alcoholische dranken in fusten opgeslagen. Wijn bijvoorbeeld wordt in houten fusten bewaard en rijpt hier een aantal jaren in. Vroeger werden fusten veel gebruikt omdat ze weinig plek in bezet namen en eenmaal in gebruik waren de fusten makkelijk te verplaatsen. In Europa zijn de vaten sinds de 3e eeuw in gebruik.

Amstel is een biersoort. Bier is een gefermenteerde drank gemaakt met water, mout en plantendelen of extracten daarvan die instaan voor de smaak en/of de bewaring van het bier. Er zijn verschillende manieren om bier te maken.

Nederland is al eeuwen een handelsnatie en Nederlandse brouwers waren dan ook al vroeg commercieel. De gevolgen hiervan op de Nederlandse biercultuur waren zowel positief als negatief: de in te spelen op buitenlandse markten slaagden Nederlandse brouwers erin zich bierstijlen uit de hele wereld eigen te maken, maar door steeds groter en commerciëler te worden verloren zij daarbij vaak hun karakter. Sinds de jaren 80 is de belangstelling en waardering voor de traditionele Nederlandse bieren sterk toegenomen. De Nederlandse biercultuur is nog altijd dynamisch, ontstaan er nieuwe brouwerijen en wordt er volop geëxperimenteerd met nieuwe bieren.

Er zijn verschillende biersoorten. Een alternatief voor gewoon bier is alcoholvrij bier. Dat vooral in Duitsland een goede verspreiding kent en in bepaalde gevallen wordt aangewezen als sportdrank. Bier hoeft niet alleen gemaakt te zijn van gerst, maar kan ook van andere graanvruchten zijn gebrouwen.

Nederland kent vele soorten biermerken, onder andere kent Nederland de biermerken: Bavaria, Hertog Jan, Heineken en Amstel. Een Amstel fust is een opslag vat van Amstelbier. Een Amstel fust kan onder een tap worden geïnstalleerd. Deze perst dan met een hoge druk het bier naar boven en kan zelfs door spiraalvormige koelingen weer koud worden als het boven is gekomen en in het glas wordt getapt. Amstel is een biermerk van Heineken. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1871 in Amsterdam. Vandaag de dag worden alle bieren van Amstel nog steeds gebrouwen in de brouwerijen van Heineken. Amstel kent 15 biersoorten. De nieuwste bieren zijn de Amstel Radler soorten eerst was er nog één smaak van Radler inmiddels is dit alweer gegroeid met nog 3 smaken ook is de normale Radler en Grapefruit verkrijgbaar in 0.0%. de Amstel Bright is alleen verkrijgbaar op de Antillen.

https://www.horecagoedkoop.nl/amstel-bier-fust-bierfust