Artikel marketing, schrijf lange artikelen

Content marketing vindt lange artikelen belangrijk, terwijl we in een korte tekst wereld denken te leven. Artikel marketing, als onderdeel van Internet marketing, is bedoeld om de doelgroep exact daarover, zo, te informeren dat er betrokkenheid ontstaat. En zoiets doe je, zeker volgens zoekmachines, niet in weinig woorden. Hoe moet men een tekst begrijpen die niet alles beschrijft? Terwijl onze huidige denken eerder bestaat uit snel, sneller, snelst. De lezer van vandaag de dag scant koppen, leest vluchtig en is voor je het weet alweer van de webpagina verdwenen op zoek naar ander en beter en actueler stuk informatie. Dit zou de verwachting creëren dat korte artikelen vaker en beter gelezen worden en meer leads binnenhalen. Echter tegenwoordig constateert men dat lange artikelen plaatsen en publiceren weer populairder zijn geworden.

Artikel marketing

Het is van belang dat uw organisatie internet marketing consistent en duidelijk doorvoert, zoals vastgelegd in uw artikel marketing strategie. Uw doel is nieuwe klanten overtuigen en behouden, artikel marketing is een goed hulpmiddel om artikelen, gericht op uw doelgroep, te creëren, plaatsen, publiceren en verspreiden. Uiteindelijk willen de consumenten zo uitgebreid en duidelijk mogelijk geïnformeerd worden, zodat ze op basis van kennis en vergelijkingen een gefundeerde keuze kunt maken. Zoiets lukt niet op basis van een uittreksel of enkele “afkortingen”, men wil uitleg en toelichtingen. Het probleem en de onderschatting bij het beperken van de inhoud is dat sommige thema´s niet goed toegelicht worden en daardoor niet begrepen en dus niet geselecteerd worden. In dat geval stappen consumenten al vrij snel over naar een andere aanbieder, naar iemand die wel meer duidelijkheid geeft door gebruik te maken van uitgebreide content. Dus lijkt het erop dat lange artikelen toch zeer zinvol zijn voor leadgeneratie (in Duits wordt dit overigens Kundenakquise genoemd).

Artikel Marketing

Lange teksten

De meeste mensen zullen zeggen dat (te) lange teksten niet uitnodigen tot lezen. Dit klopt wanneer mensen online een dikke tekst zonder de juiste koppen, video´s en afbeeldingen ziet. Maar wanneer juist dit, op de eerste blik, goed verzorgd is en uitstraalt dat het informatief is, dan trekt het bezoekers, die ook een lange tekst verslinden. Wanneer een tekst relevant is voor de consument of lezer, dan wordt deze gretig gelezen. Dit geldt over het algemeen voor consumenten die op zoek zijn naar een specifiek product of dienst. Een niet relevante tekst wordt niet gelezen, kort of lang. Echter wanneer het precies is wat men weten/lezen wil, dan helpt de lengte wel degelijk in het wegnemen van zorgen en vragen. Dit vergroot de kans dat iemand overtuigd raakt en besluit geld uit te geven en klant wordt.

Zoekmachines

Een zeker niet onbelangrijke factor voor lange teksten vormen de zoekmachines. De zoekmachines zien lange, relevante, teksten als kwaliteit en dit wordt gewaardeerd in een hogere ranking. Ze worden beter gewaardeerd en eindigen dus ook op een prominentere plek op de zoekpagina. Dus, ondanks in eerste instantie anders gedacht zal worden, de tekst is dan wel langer, uiteindelijk bespaart zowel het bedrijf als de klant heel veel tijd.

Wilt u gebruik maken van Artikel marketing, Content marketing of Internet marketing, met ondersteuning van een goede advisering en goede hulpmiddelen? Klik dan op contact