Artikel Marketing Extreme
Image default
Woningen

10 onderhoudsarme kamerplanten die u nu aan uw huis moet toevoegen

Planten kunnen elk huis transformeren – van een steriele, levenloze ruimte tot een levendig, levendig toevluchtsoord. Ze voegen niet alleen kleur en persoonlijkheid toe aan een kamer, maar helpen ook de lucht te zuiveren, stress te verminderen en je stemming te verbeteren. Maar als je geen tijd of energie hebt om een tuin vol planten te onderhouden, maak je dan geen zorgen – er zijn genoeg onderhoudsarme grote kamerplanten die je helpen te genieten van alle voordelen van planten zonder het gedoe. Van makkelijk te onderhouden cactussen tot majestueuze palmen, hier zijn 10 onderhoudsarme kamerplanten die je nu aan je huis zou moeten toevoegen.

 

 

Introductie

Bij kamerplanten denken veel mensen aan een overvloed aan planten die veel zonlicht, veel water en zorgvuldig snoeien nodig hebben om goed te gedijen. Hoewel veel kamerplanten specifieke zorg nodig hebben, zijn er ook veel onderhoudsarme planten die zonder veel moeite in uw huis gedijen. Van gemakkelijk te onderhouden cactussen tot tropische palmen, deze onderhoudsarme kamerplanten zijn een geweldige aanvulling voor elk huis, of u nu een plantennewieuwer bent of een expert op het gebied van binnentuinen. Maar voordat u naar de winkel gaat of een boeket onderhoudsarme planten bestelt, is het belangrijk om te weten wat een plant onderhoudsarm maakt. In het algemeen hebben onderhoudsarme planten een paar eenvoudige vereisten waardoor ze gemakkelijk te verzorgen zijn. Daartoe behoren de bereidheid om in een breed scala aan lichtomstandigheden te leven, een minimale behoefte aan water en tolerantie voor verschillende omstandigheden van luchtkwaliteit binnenshuis. Vervolgens gaat het erom de planten te vinden die het best bij uw huis en levensstijl passen om een ruimte te creëren die even mooi als gezond is.

 

Succulenten

Hoewel veel onderhoudsarme kamerplanten gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn er maar weinig zo eenvoudig als vetplanten. Met hun dikke, vlezige bladeren gedijen vetplanten in een breed scala aan lichtomstandigheden, hebben ze weinig tot geen water nodig en gedijen ze met minimaal snoeien. Maar vetplanten zijn meer dan alleen onderhoudsvriendelijke planten – ze bieden een scala aan felle kleuren, interessante texturen en een verscheidenheid aan vormen die ze ideaal maken voor het creëren van een heldere, mooie ruimte in elke kamer van uw huis. Van grote siercactussen tot kleine, ronde vetplanten, u kunt kiezen uit een breed scala aan vetplanten, waardoor ze voor iedereen de perfecte onderhoudsarme kamerplant zijn.

 

Slangenplant

Slangenplanten zijn een van de meest populaire onderhoudsarme planten op de markt. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen, hebben niet veel licht nodig en hoeven niet vaak water te krijgen. Als je het druk hebt, een zwarte vingers hebt of gewoon niet veel ervaring hebt met het verzorgen van planten, is een Slangenplant een goede keuze. Zoals de meeste kamerplanten doen Slangenplanten het het beste in ruimtes met gemiddeld tot weinig licht. Voor de beste resultaten plaatst u uw Slangenplant op een plek met helder, indirect zonlicht en vermijdt u direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Slangenplanten worden ook graag droog gehouden, dus geef ze niet te veel water. Als de grond droog aanvoelt, geef hem dan snel water. Als u merkt dat uw bladeren verschrompelen of hangen, heeft uw plant nu water nodig, niet morgen! Een van de beste eigenschappen van slangenplanten is dat ze niet vaak verpot hoeven te worden. Verpotten is nodig als de wortels van een plant buiten de pot beginnen te groeien en kan een grote bron van frustratie zijn voor veel tuiniers.

 

ZZ Plant

ZZ Planten zijn een andere onderhoudsarme kamerplant die perfect is voor mensen die niet veel tijd hebben om te tuinieren. Net als andere planten op deze lijst, gedijen ZZ Planten in gebieden met helder, indirect zonlicht, hebben ze een minimum aan water nodig en kunnen ze gedijen in een breed scala van indoor luchtkwaliteit omstandigheden. Om uw ZZ Plant gezond en gelukkig te houden, volgt u deze eenvoudige richtlijnen: geef hem helder, indirect zonlicht, houd de potgrond vochtig maar niet drassig (geef water tot het water uit de bodem van de pot druipt), en verpot hem om de paar jaar als de wortels te dik worden. ZZ Planten zijn een geweldige aanvulling op elke ruimte dankzij hun prachtige, hartvormige bladeren die in een reeks kleuren komen, waaronder roodachtig paars en geelgroen. ZZ Planten staan ook bekend om hun aantrekkelijke, lange, hangende ranken die ze perfect maken voor hangpotten.

 

Gietijzeren plant

Gietijzerplanten zijn een andere onderhoudsvriendelijke kamerplant die in veel kantoren en huizen over de hele wereld te vinden is. Net als andere planten op deze lijst gedijen gietijzeren planten goed bij weinig licht en kunnen ze worden gebruikt om de binnenlucht te zuiveren. Net als andere planten worden gietijzeren planten het liefst vochtig gehouden en moeten ze water krijgen tot de grond vochtig aanvoelt onder je vinger. Voor het beste resultaat geeft u water als de grond droog aanvoelt. Hoewel Cast Iron Plants de voorkeur geven aan een vochtige omgeving, kunnen ze enige droge lucht verdragen. Voor het beste resultaat plaatst u uw Cast Iron Plants in een met een luchtbevochtiger uitgeruste kamer. Cast Iron Plants vragen weinig aandacht, waardoor ze de perfecte onderhoudsarme kamerplant zijn voor wie niet veel tijd heeft om te tuinieren.

 

Pothos

Als u op zoek bent naar een tropisch tintje voor uw huis, is een Pothos de perfecte onderhoudsarme kamerplant. Pothos gedijt goed bij weinig licht, heeft zeer weinig water nodig en kan gedijen in een breed scala van luchtkwaliteitsomstandigheden binnenshuis. Volg deze eenvoudige richtlijnen om uw Pothos gezond en gelukkig te houden: geef hem weinig licht, geef water als de grond droog aanvoelt en verpot hem om de paar jaar als de wortels te dik worden. Pothos worden vaak gebruikt om mooie hangplanten te maken, waardoor ze perfect zijn voor iedereen die niet veel plankruimte heeft. Pothos zijn er in verschillende kleuren, waaronder groen, rood, zilver en paars. Ze geven ook een mooi tropisch tintje met hun lange, slingerende ranken.

 

Spin plant

Als je op zoek bent naar een prachtige kamerplant die zeer weinig onderhoud vergt, dan is een spinplant de perfecte keuze. Net als andere planten op deze lijst gedijen Spin Plants goed in ruimtes met weinig licht, hebben ze zeer weinig water nodig en kunnen ze gedijen in een breed scala aan luchtkwaliteitsomstandigheden binnenshuis. Voor de beste resultaten geeft u uw Spin Plant weinig licht en water als de grond droog aanvoelt. Omdat Spin Plants het liefst aan de droge kant worden gehouden, zijn ze een geweldige plant voor mensen die in vochtige gebieden wonen. Als je in een vochtig klimaat woont, overweeg dan om je Spin Plant te koppelen aan een schotel die overtollig water opvangt.

 

Chinees groenblijvend

Chinese evergreens zijn een andere onderhoudsarme kamerplant die perfect is voor mensen die niet veel tijd hebben om te tuinieren. Net als andere planten op deze lijst, gedijen Chinese evergreens in gebieden met helder, indirect zonlicht, hebben ze minimaal water nodig en kunnen ze gedijen in een breed scala van luchtkwaliteitsomstandigheden binnenshuis. Net als andere planten worden Chinese evergreens het liefst vochtig gehouden en moeten ze water krijgen tot de grond vochtig aanvoelt onder uw vinger. Voor het beste resultaat geeft u water als de grond droog aanvoelt. Chinese evergreens staan ook bekend om hun vermogen om verontreinigende stoffen in de lucht te verminderen, waaronder formaldehyde en koolmonoxide, en vormen een prachtige aanvulling op elke binnenruimte.

 

Vredeslelie

Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme kamerplant die tevens een prachtige bloeiende plant is, dan is een Vredeslelie een goede keuze. Behalve dat het een onderhoudsarme plant is, staat de Vredeslelie ook bekend om zijn vermogen om de binnenlucht te zuiveren. Net als de andere planten op deze lijst, geeft de Vredeslelie er de voorkeur aan om aan de vochtige kant gehouden te worden. Voor het beste resultaat geeft u water als de grond droog aanvoelt. Als je voor het eerst binnen tuiniert en een plant zoekt die weinig eisen stelt, is een Vredeslelie een goede keuze. Bovendien staat de Vredeslelie ook bekend om zijn vermogen om de binnenlucht te zuiveren. Als je in een gebied met een slechte luchtkwaliteit woont, is een Vredeslelie een geweldige toevoeging aan je binnenruimte.

 

Dracaena

Dracaena’s zijn een andere onderhoudsarme kamerplant die geweldig is voor beginners en degenen die zonder veel moeite een mooie aanvulling voor binnen willen. Net als andere planten op deze lijst, gedijen Dracaena’s in gebieden met helder, indirect zonlicht, hebben ze minimaal water nodig en kunnen ze gedijen in een breed scala van luchtkwaliteitsomstandigheden binnenshuis. Voor de beste resultaten moet uw Dracaena helder licht krijgen,

https://www.toptuincentrum.nl/producten/121/kunstplanten-en-bloemen